Pian

Pianul este intrumentul muzical cel mai ușor abordabil de către începatori, întrucat apăsarea clapelor și realizarea unui sunet satisfăcător nu ridică probleme deosebite. Pe lânga dezvoltarea simțului muzical, studiul pianului, contribuie foarte mult la dezvoltarea capacității de atenție și de coordonare a tinerilor muzicieni, familiarizăndu-i în același timp cu notele muzicale, încă de la primele lecții. Principalul avantaj al pianului îl constituie posibilitatea interpretării simultane, atât a melodiei cât și a acompaniamentului, fiind instrumentul ideal de studiu al muzicii.

Chitară Acustică

Chitara acustică reprezintă unul dintre cele mai accesibile instrumente muzicale, atât ca disponibilitate, cât și datorită timpului relativ scurt necesar pentru a învața unele acorduri de bază. Pasionații se pot acompania fredonând melodia preferata, fără a fi nevoiți să stapânească noțiuni complicate de teorie muzicală. Cine îndrăgește acest instrument și îi dedică suficient timp, se poate bucura de unele efecte specifice acestui instrument, foarte greu de imitat de către alte intrumente.

Chitară Electrică

Chitara electrică este un instrument care nu necesită prea multe prezentari, fiind foarte ușor asociată muzicii rock. Acest instrument se remarcă prin energia pe care o degajă, precum și prin sunetul inconfundabil al solo-urilor unor chitariști celebri. Le fel ca în cazul altor instrumente, elementele de bază nu sunt greu de stăpânit, însa cine are răbdare să depașescă acest nivel, poate descoperi un mod foarte interesant și plăcut de a petrece timpul.

Teorie Muzicală

Teoria muzicală nu se limitează doar la memorarea unor cunoștințe, cum poate ar părea la prima vedere, ci tocmai partea practică a acesteia o transformă într-unul dintre cele mai interesante cursuri pentru pasionații de muzică. Dezvoltarea auzului muzical se realizează inițial prin intonarea vocală a intervalelor muzicale, și recunoașterea doar prin auz a acestor elemente, pentru a continua apoi cu sofegiile, dicteul și alte metode de testare. Aceste abilități oferă instrumentiștilor posibilitatea învățării unei piese doar prin intermediul auzului, iar vocaliștilor le confera o mult mai mare siguranță în intonarea corectă a sunetelor.

2015 MusicNotes. All rights reserved. Calea Victoriei 48-50, București.